Cotlet de porc in crusta de condimente

de La Ancuta in Mezel de casa, 19 Noi 2011 | 22624 vizualizari

 

Am vazut aceasta reteta la Edith iar apoi la Gaby. Este o friptura delicioasa la care puteti jongla cu condimentele, in functie de preferinte.

 

INGREDIENTE

  • 1 cotlet de porc (~600 g)
  • 4 catei de usutroi
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingurita rasa boia
  • 2 lingurite boabe de piper negru
  • 2 lingurite boabe de piter verde
  • 2 lingurite boabe de coriandru
  • 2 lingurite seminte de chimen
  • 2 lingurite cimbru uscat
  • 2 lingurite boabe de mustar
  • sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet de porc in crusta de condimente:

Taiem cotletul pe lungime. Puteti folosi muschiulet de porc si atunci nu mai este nevoie sa il taiati. Condimentam bucatile de cotlet cu sare si piper.

Curatam usturoiul si il pisam. Adaugam uleiul si amestecam bine pana se omogenizeaza apoi adaugam boiaua. Condimentam cu sare si amestecam pana se omogenizeaza.

Ungem bucatile de carne, pe toate partile cu amestecul de usturoi.

Restul condimentelor le amestecam si le impartim pe doua folii de aluminiu. Tavalim fiecare bucata de carne prin amestecul de condimente.

Invelim carnea in floie si o dam la frigider pentru 2-3 ore.

Dupa ce a stat la frigider desfacem carnea din folie si o punem in tigaia antiaderenta in care am incins putin ulei. Prajim pe fiecare parte cateva minute (atat cat sa-si schimbe culoarea). Intoarcem carnea cu grija, fara sa o intepam cu furculita. Folositi un cleste, astfel nu vor iesi sucurile din cotlet.

Transferam cotletul in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor, la foc potrivit 30-35 de minute.

Scoatem tava din cuptor si lasam sa stea 10 minute apoi portionam.

Servim cotletul cald alaturi de garnitura preferata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de porc in crusta de condimente" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (39)

mihaelar63 1

24.11.2011, 22:12

Rapid la favorite cu reteta asta grozava

La Ancuta 1

24.11.2011, 23:30

Mihaela. Sigur o sa-ti placa

4fun 1

23.12.2012, 15:10

exceptional!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Reteta de cotlet de porc in sos, la cuptor